Tijdens het Oerfestival puilt het Oertijdpark uit met prehistorische mensen. (foto: Frank Wiersema)
Tijdens het Oerfestival puilt het Oertijdpark uit met prehistorische mensen. (foto: Frank Wiersema)

Hunebedcentrum organiseert Oerfestival

Algemeen

BORGER - Het Hunebedcentrum in Borger organiseert tijdens de herfstvakantie elke dag een Oertijdprogramma in het Oertijdpark. 

Oermensen laten graag zien hoe men in de prehistorie jaagde, leefde en werkte. Als klap op de vuurpijl is er in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 oktober een heus Oerfestival. Het weekend is gratis te bezoeken voor kinderen tot en met 12 jaar. ,,We zijn enorm blij weer eens iets groots te kunnen organiseren’’, aldus archeologe Riemke Scharff.

Tijdens het Oerfestival puilt het Oertijdpark uit met prehistorische mensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. Met een groep oermensen worden de steentijd, ijzertijd en bronstijd tot leven gebracht: er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, gedaan en gevoeld, zoals men lang geleden deed. ,,Voor iedereen die wil voelen hoe men leefde in de prehistorie is dit een prachtig festival. Daarbij is het voor al onze vrijwilligers en medewerkers ook een feest dat dit weer mag!’’, zegt Riemke enthousiast. 

Het Hunebedcentrum is in de herfstvakantie alle dagen geopend. Vooraf reserveren kan via https://tickets.hunebedcentrum.nl/nl-NL/tickets.