De SuperRods met zowel Jeffrey als Kevin Zwiep in de voorste gelederen. (foto: NNO)
De SuperRods met zowel Jeffrey als Kevin Zwiep in de voorste gelederen. (foto: NNO)

Tweede ronde NK Ovalracing tijdens Paasraces

Algemeen

TER APEL - Het internationaal Nederlands kampioenschap Ovalracing is eind maart weer van start gegaan in autosportstadion De Polderputten in Ter Apel. 

De coureurs en de racefans wisten het circuit na twee jaar weer in groten getale te vinden. Op het ovale asfalt werd op het scherpst van de snede gestreden om de eerste te verdelen punten voor de strijd om het kampioenschap in zeven verschillende klasses. Traditioneel staat de tweede ronde van het kampioenschap op 1e Paasdag op het programma. Op zondag 17 april zal vanaf 11.30 uur het motorengebrul weer klinken op De Polderputten. 

De regionale coureurs hebben zich tijdens de opening van het seizoen van hun beste kant laten zien. Zo heeft Brian Kuper uit Ter Apel de leiding in handen in de Juniorenklasse. Hij wist in zeer spannende duels af te rekenen met Keano Boes uit Vroomshoop en Thijs Methorst uit het Friese Parrega. Kuper zal tijdens de Paasraces alles op alles zetten om zijn voorsprong te gaan verdedigen. In het grote deelnemersveld bij de Rookie Rods wist Tim Tiben uit Rütenbrock samen met Raymond Kuiper uit Ter Apel de meest punten te verzamelen. Zij delen de koppositie. Mik Wempe uit Spaarndam staat slechts op één punt achterstand derde. Met maar liefst 19 deelnemers op het ovale asfalt is het voor de snelle deelnemers een grote opgave door het hele deelnemersveld naar voren te komen. 

In de Standaard 2000-klasse heeft de jonge, maar inmiddels zeer ervaren coureur Jeffrey Zwiep uit Valthermond de leiding. Samen met zijn snelle Honda lijkt hij de te kloppen man. Jordan Wolters uit Raalte en Tom Brakels uit Beilen zullen alle zeilen bij moeten zetten om Zwiep dit seizoen te kunnen verslaan. In de BMW Cup staan er veel nieuwe deelnemers aan de start. Dat het voor velen nog wat onwennig was om te racen met deze snelle, achterwiel aangedreven bolides bleken wel uit de vele crashes. Otto Dörholt uit Hoogersmilde wist de meeste punten te vergaren, voor routinier Roelf Huisman uit Schoonoord en Jeffrey Bolk uit Ter Apel. Tijdens de Paasraces zullen de overige coureurs echter hun opgelopen achterstand weer goed willen maken. 

Bij de razendsnelle Superrods liet de regerend Nederlands kampioen, Kevin Zwiep uit Schoonoord, de concurrentie zien dat hij nog steeds de snelste auto heeft van het deelnemersveld. Met de maximale score van 60 punten gaat hij aan de leiding. De tweede positie is in handen van jongere broer Jeffrey, die dit seizoen in teamverband uitkomt met Harm Veenstra uit Sellingen. Edward Jan Walsma uit Joure bezet de derde positie met zijn snelle VW Polo. Veel pech was er voor routinier Ad Monster uit Dordrecht, die met zijn krachtige V8-motor nog veel wegliggingsproblemen kende. Hij zal de opgelopen achterstand weer snel willen goedmaken. Bij de uit Engeland afkomstige klasse, de 2.0 litre Hotrods, was het een zinderende en spannende strijd: Marius Bert uit Bottrop liet met zijn nieuwe bolide meteen zien dat hij zijn Nederlandse titel wil verdedigen. Ook de comeback van de voormalig Nederlands kampioen in deze klasse, Martijn Vowinkel uit Ommen, was zeer succesvol: met slechts één punt achterstand heeft hij de tweede positie in handen voor de snelle Sander van der Heijden uit Oss. 

In de National Hotrods had regerend Nederlands kampioen Reimon Bos uit Noord-Sleen een zware dobber aan Johan Sanders en Mark Teuben uit Ter Apel. Rondenlange deurkruk-aan-deurkruk gevechten kregen de autosportfans op het puntje van hun stoel. Uiteindelijk wist Bos de maximale score te behalen, maar hij kreeg het zeker niet cadeau. De tweede positie is in handen van Johan Sanders uit Ter Apel en door een uitvalbeurt van Teuben in één van de manches heeft de snelle dame, Delia Horstkamp uit het Duitse Hoogstede, de derde positie in handen. Tijdens de Paasraces zal het deelnemersveld verder groeien met de komst van een aantal snelle coureurs uit het zuiden van het land en Duitsland. 

Als zeer spectaculaire gastklasse staan de Bangerstox aan de start. Met een enorm groot deelnemersveld zullen zij al botsend en duwend hun races rijden en een deuk meer of minder niet schuwen om met de overwinning naar huis te gaan. 

Tickets zijn in de online voorverkoop via www.ovalracing-terapel.nl verkrijgbaar en aan de dagkassa.