Op het beleef- en beweegfestival kon de jeugd kennismaken met diverse sporten. (foto: Persbureau Drenthe/Herman van Oost)
Op het beleef- en beweegfestival kon de jeugd kennismaken met diverse sporten. (foto: Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Nationale Sportweek gaat feestelijk van start in buurgemeenten

Algemeen

REGIO - De gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn zijn dit jaar samen ‘host city’ van de NOC*NSF Nationale Sportweek. De buurgemeenten pakken daarom extra groot uit. 

Tien dagen lang is er extra aandacht voor sport, bewegen en gezondheid. Vanmiddag om 12.00 uur heeft de bekende oud-boksster Nouchka Fontijn, die een zilveren en bronzen medaille in het middengewicht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en Tokio, het officiële startschot gegeven voor de sportweek, die tot en met zondag 24 september plaatsvindt. 

Het thema is ‘Een leven lang bewegen’. Dit thema zal in de Nationale Sportweek, maar zeker ook daarna de rode draad zijn. Het thema draait om die groep mensen die wel willen bewegen, maar om verschillende redenen dat (nog) niet doen. Bij het Esdal College is er de hele dag een feestelijk beleef- en beweegfestival, waar diverse sport-, beweeg- en cultuuractiviteiten zoals driftbiken, rolstoelhandbal, graffiti spuiten, boksen en freerunnen kunnen worden gedaan. De komende week kan iedereen ook kennismaken met de sportverenigingen in 2e Exloërmond en Exloo, er zijn inspiratiesessies in Borger en Gasselternijveen en voor jongeren is er een sportieve dag van Defensie in Grolloo.

Wethouder Ankie van Tongeren van de gemeente Borger-Odoorn: ,,We gaan een geweldige en bomvolle sportweek tegemoet. We hopen dat inwoners gebruik maken van de gelegenheid om kennis te maken met een nieuwesport. Want bewegen geeft je een boost en dat kan je hele leven lang. Op die manier hopen we een belangrijke bijdrage te leveren aan de gezondheid.’’