Sanne Meijer geeft in november onder meer lezingen in Ter Apel en Stadskanaal. (foto: Otto Kalkhoven)
Sanne Meijer geeft in november onder meer lezingen in Ter Apel en Stadskanaal. (foto: Otto Kalkhoven)

Sanne Meijer geeft lezingen in bibliotheken

Algemeen

TER APEL - Biblionet Groningen organiseert in november een reeks inspirerende lezingen door historica en schrijfster Sanne Meijer over vrouwenemancipatie en de bijzondere verhalen van sterke Groninger vrouwen door de geschiedenis heen. 

Op vrijdag 3 november is Sanne Meijer vanaf 14.30 uur te zien en te horen in de Bibliotheek Ter Apel en op dinsdag 21 november vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek Stadskanaal. Dit evenement is onderdeel van de jaarlijkse campagne Heel Nederland Leest, die als doel heeft gesprekken op gang te brengen en mensen met elkaar te verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar wordt gezamenlijk het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl gelezen. 

Sanne Meijer is historica en geboren en getogen in de provincie Groningen. Haar liefde voor Groningen en historische verhalen hebben geleid tot haar boek Vraauwlu: Groninger vrouwen in de geschiedenis, dat ze samen met Iris van den Brand heeft geschreven en in 2022 is uitgegeven door Passage. Tijdens de lezing zal Meijer vertellen over de eerste feministische golf aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Ze zal deze belangrijke periode in de vrouwenemancipatie belichten en verbinding maken met het boek Sonny Boy

De entree bedraagt 5 euro, aanmelden kan via www.biblionetgroningen.nl.