Afbeelding

Christelijk Mannenkoor Stadskanaal neemt nieuwe cd op

Algemeen

STADSKANAAL - Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal neemt vandaag zijn vijfde cd op. Het nieuwe album gaat ‘Toekomst vol van hoop’ heten. 

De opnames vinden de hele dag plaats in De Lichtbron in Stadskanaal. ,,We vonden dat het wel weer tijd werd om een nieuwe cd op te nemen en nu was de mogelijkheid daar’’, zegt bestuurslid Seine Potgieter. Er zullen twintig nummers worden opgenomen, die met zorg zijn uitgezocht door de muziekcommissie en dirigent Harold Kooij. ,,Het kan zijn dat er één of twee uiteindelijk niet op het album komen, maar dat zien we wel als alles opgenomen is. Het zullen vooral geestelijke liederen zijn.’’ Er wordt muzikale medewerking verleend door Noortje van Middelkoop op panfluit, Ronald Knol op orgel en Jorrit Woudt op piano. 

Het is overigens het eerste album dat onder leiding van Kooij wordt opgenomen, die sinds vijf jaar dirigent is van het koor. Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal is in 1938 opgericht en bestaat dus 85 jaar. Potgieter: ,,Dat is een leuke bijkomstigheid, maar niet de reden om een cd op te nemen.’’ Op dit moment heeft het koor nog 49 leden. ,,Mede door corona zijn er toch wel een aantal leden gestopt en er komt weinig nieuwe aanwas bij. Daarom houden we ook met enige regelmaat open repetities en dat heeft toch weer vijf nieuwe leden opgeleverd.’’ 

Er worden in eerste instantie 500 exemplaren van ‘Toekomst vol van hoop’ gemaakt. Het is de bedoeling dat de cd voor de Kerst klaar is. Het album is nu al te bestellen via www.cms-stadskanaal.nl.