Alie en Jan Emming uit Musselkanaal vieren vandaag hun briljanten trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)
Alie en Jan Emming uit Musselkanaal vieren vandaag hun briljanten trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)

Jan en Alie Emming vieren briljanten huwelijk

Algemeen

MUSSELKANAAL- Jan Emming en Alie van de Werfhorst uit Musselkanaal hebben vandaag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren daarmee hun briljanten huwelijk.

De 89-jarige Jan wordt geboren in Musselkanaal, de 90-jarige Alie komt ter wereld in Oldebroek. De twee leren elkaar kennen als Jan voor zijn militaire dienst in ‘t Harde gestationeerd is. ,,Op een bevrijdingsfeest stond ze ineens voor me. Ik heb haar nooit meer laten gaan.’’ Ze trouwen op 11 december 1958 in Oldebroek. De twee gaan samen in Musselkanaal wonen in het huis waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds wonen. ,,Het was de woning van mijn eerste werkgever. Die ging weg en ik kreeg de kans om het te kopen.’’ Jan werkt dertig jaar als timmerman bij timmerfabriek Scholte en gaat later aan de slag bij Glaasker. Alie werkt tot de komst van de kinderen onder meer bij Westen en in een supermarkt. Samen krijgen ze twee kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en één achterkleinkind. 

Jan en Alie wonen nog steeds zelfstandig en zijn goed op elkaar ingespeeld. ,,We hebben de taken netjes verdeeld en dat werkt prima.’’ Hoewel de twee wel wat gezondheidskwalen hebben - Jan heeft nog maar één oog en Alie heeft diabetes - zijn ze nog steeds actief. ,,Ik ben altijd van de muziek geweest. Vroeger heb ik in een mandolineclub en een Hawaiian Club gespeeld en nog steeds luister ik graag muziek: van blues tot klassiek.’’ Alie heeft lang gezongen bij een zangkoor. Ook hebben de twee altijd veel gefietst op hun tracking bike. ,,Nu kan dat niet meer vanwege Alie’s diabetes en zelf heb ik geen rijbewijs meer vanwege m’n oog, maar we gaan er nog wel op uit met onze kinderen. En we hebben hele fijne buren, die ons naar het ziekenhuis brengen als dat nodig is.’’ 

Het huwelijksjubileum is vrijdag gevierd met een etentje met familie in restaurant De Palm in Ter Apelkanaal. Het echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van wethouder Goedhart Borgesius, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.