Jan en Adri Meijer uit Musselkanaal zijn flink in de bloemen gezet voor hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)
Jan en Adri Meijer uit Musselkanaal zijn flink in de bloemen gezet voor hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)

Jan en Adri Meijer vieren diamanten huwelijk

Algemeen

MUSSELKANAAL- Jan Meijer en Adri Smits uit Musselkanaal hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 85-jarige Jan wordt geboren in Musselkanaal, de 82-jarige Adri komt ter wereld in Stadskanaal. De twee leren elkaar in een café in Musselkanaal, destijds de stamkroeg van de plaatselijke voetbalvereniging. Ze raken aan de praat en Jan mag Adri op de fiets naar huis brengen. Vanaf dat moment is het dikke mik. Ze trouwen na vier jaar verkering op 13 december 1963 in Stadskanaal. De twee krijgen een huis toegewezen in de Hanne Bruininghstraat in Musselkanaal. 

Jan werkt jaren in de bouw als ijzervlechter bij verschillende bouwbedrijven, waaronder Meijering & Benus. De laatste jaren van zijn werkzame leven is hij als uitvoerder in dienst bij een bedrijf in Wierden tot hij met vervroegd pensioen gaat. Adri is werkzaam bij Philips Stadskanaal. ,,Ik was een van de eerste met ‘witte schorten’. Na haar huwelijk gaat ze in de huishouding aan de slag bij verschillende families. Samen krijgen ze twee kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen. Na een halve eeuw met veel plezier aan de Hanne Bruininghstraat te hebben gewoond, zijn ze tien jaar geleden verhuisd naar de Landbouwstraat. 

Jan en Adri wonen nog steeds zelfstandig en zijn zeker geen stilzitters. Jan is een clubman in hart en nieren: ,,Ik ben al 71 jaar lid van voetbalvereniging Musselkanaal. Ik heb tot mijn 50e gevoetbald en daarnaast ben ik ook 15 jaar jeugdleider en bestuurslid geweest. Tot een paar jaar terug heb ik ook het materiaal nog gedaan en nog steeds ga ik elke thuiswedstrijd kijken.’’ Dertig jaar geleden werd hij al benoemd tot erelid. Adri heeft lang gevolleybald bij VCVR, tegenwoordig gaat ze naar de sportschool. Ook mag ze graag lezen en puzzelen en samen met Jan wordt er veel gefietst. ,,Ook hebben we veel van Europa gezien tijdens onze vakanties.’’ 

Het huwelijksjubileum wordt zaterdag gevierd met een etentje met familie en kennissen. Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van wethouder Goedhart Borgesius, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.