Manuel Claasen tijdens een eerdere lezing in de bibliotheek van Stadskanaal. (foto: Jaap Kok/SHC)
Manuel Claasen tijdens een eerdere lezing in de bibliotheek van Stadskanaal. (foto: Jaap Kok/SHC)

Lezing over Karel Bralleput in Bibliotheek Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Manuel Claasen geeft op zondag 14 januari zijn inmiddels jaarlijkse lezing in het kader van de zondagmiddagactiviteiten van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. 

Deze keer houdt hij zijn ‘causerie’ over de gedichten van Karel Bralleput. Relatief weinig mensen weten dat Simon Carmiggelt, naast zijn bekende korte schetsen en columns, ook een aantal gedichten heeft geschreven. Hij deed dat onder de schuilnaam Karel Bralleput. Het zijn over het algemeen lichtvoetige gedichten, sommige cabaretachtig. Vaak zetten ze de “officiële“ dichtkunst in een wat ironisch licht. Manuel Claasen zal een aantal gedichten laten horen en er het één en ander omheen vertellen. 

Manuel Claasen (Oostzaan, 1939) is neerlandicus en beeldend kunstenaar. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar houdt hij zich bezig met schrijven, musiceren (diverse blokfluiten) en het van tijd tot tijd houden van lezingen en/of voordrachten. De lezing in de bibliotheek aan de Continentenlaan 2 in Stadskanaal begint om 14.30 uur, reserveren kan via 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.