De Junior Spoordag op en rond het station in Stadskanaal vindt plaats op zondag 25 februari. (foto: Lars Blaauw)
De Junior Spoordag op en rond het station in Stadskanaal vindt plaats op zondag 25 februari. (foto: Lars Blaauw)

Voorjaarsvakantie bij Museumspoorlijn STAR

Algemeen

STADSKANAAL - De krokussen staan in bloei, de winter lijkt ver weg. De voorjaarsvakantie is begonnen en de treinen van Museumspoorlijn STAR rijden op woensdag 21 en zondag 25 februari  tussen Stadskanaal en Veendam.

Beide dagen rijdt de trein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanuit Stadskanaal vertrekken de treinen om 10.50 en 14.05 uur, in Veendam kan men om 12.05 uur instappen voor een reis terug in de tijd. De rijtuigen in de trein zijn allemaal verlicht en verwarmd. Op zondag 25 februari worden er bovendien extra activiteiten voor jonge bezoekers georganiseerd tijdens de Junior Spoordag. Kinderen kunnen meedoen aan de treinquiz, op berenjacht gaan, meedoen met oud-Hollandse spelletjes zoals steltlopen, mee op de pomplorrie of meerijden met een rangeerlocomotief. 

De treinen worden getrokken door een historische diesellocomotief uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. De stoomlocomotieven van Museumspoorlijn STAR zijn nog in onderhoud en zullen in de lente weer op de baan verschijnen. Reserveren voor de ritten is niet nodig, treinkaartjes zijn te koop  op de stations in Stadskanaal en Veendam en online via www.stadskanaalrail.nl. Daar is ook informatie over de dienstregeling te vinden.