De spectaculaire afsluiter van de autcrossdag: de caravanrace. (foto: Stan Libuda)
De spectaculaire afsluiter van de autcrossdag: de caravanrace. (foto: Stan Libuda)

Autocross-spektakel sluit seizoen af in Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Het is voor vele autocrosscoureurs inmiddels een traditie: het autocross-spektakel in autosportstadion De Polderputten in Ter Apel. 

Na een lang seizoen zullen een groot aantal deelnemers uit heel Nederland en Duitsland op zondag 9 oktober het asfalt in Ter Apel betreden, dat normaliter in gebruik is voor het NK Ovalracing, om nog één keer te schitteren in een bomvol autosportstadion. Voor vele autocrosscoureurs die normaliter alleen hun wedstrijden rijden op zand en/of kleibanen is het een unieke kans om hun kunnen eens op het veel snellere asfalt te laten zien. De Noord Nederlandse Ovalracing heeft ook dit jaar weer een gevarieerd autosportprogramma kunnen samenstellen voor de Autocrossdag. Met de combinatie van verschillende klasses waarin licht contact is toegestaan tussen de auto’s, tot een groot spektakelgehalte, zoals de Bangerstox, Rodeoklasse en hoge snelheden en spannende gevechten in de Toerwagen-, en Vrijestandaardklasse.

Caravanrace
Als afsluiter van deze spectaculaire autosportmiddag heeft de organisatie ook dit jaar weer een Caravanrace als slotstuk van de dag ingevoerd: een wedstrijd waarin de laatst rijdende combinatie van crossauto met caravan met de grote trofee naar huis gaat. Ook de diverse Standaardklasses staan altijd garant voor veel spektakel. Zo wordt er gestreden in de Standaardklasse 1400, 1600 en 2000cc met grote deelnemersvelden. In de diverse manches zullen de coureurs moeten knokken om een felbegeerde startplek in de finale, waarin de 20 beste coureurs gaan uitmaken wie deze autocrossdag op zijn naam gaat zetten.

Op en top getunede bolides zijn terug te vinden in de Vrije Standaard- en de Toerwagenklasse. Hoge snelheden en spannende gevechten zijn dan ook gegarandeerd in deze spectaculaire klasses. Bij de Bangerstox en Rodeoklasse is onderling contact tussen de deelnemende auto’s toegestaan. Er zal in beide klasses weer een groot deelnemersveld aan de start verschijnen. Deze coureurs hebben ontzettend veel lef en ongetwijfeld hun auto’s op deze laatste wedstrijd van het seizoen niet sparen. 

De eerste races starten om 11.30 uur in autosportstadion De Polderputten in Ter Apel. Alle klasses zullen twee manches strijden, waarna voor alle klasses nog een finale volgt. Kaarten kunnen in de voorverkoop online gekocht worden via www.ovalracing-terapel.nl.