De autocrossdag wordt afgesloten met de spectaculaire caravanrace. (foto: Stan Libuda)
De autocrossdag wordt afgesloten met de spectaculaire caravanrace. (foto: Stan Libuda)

Autocross-spektakel sluit seizoen af in Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Het is voor veel autocrosscoureurs inmiddels een traditie: na een lang seizoen betreden een zeer groot aantal deelnemers uit Nederland en Duitsland op zondag 8 oktober het asfalt in Ter Apel om nog één keer te schitteren in een bomvol autosportstadion. 

Voor de coureurs die normaliter alleen hun wedstrijden rijden op zand en/of kleibanen is het een unieke kans om hun kunnen eens op het veel snellere asfalt te laten zien, dat normaliter in gebruik is voor het NK Ovalracing. De organiserende Noord Nederlandse Ovalracing heeft weer een gevarieerd autosportprogramma kunnen samenstellen voor de autocrossdag. Met de combinatie van verschillende klasses waarin licht contact is toegestaan tussen de auto’s met een groot spektakelgehalte, zoals de Bangerstox, Rodeoklasse en hoge snelheden en spannende gevechten in de Standaard 2000 en Toerwagenklasse. Als afsluiter van deze spectaculaire middag staat weer een caravanrace gepland.  

Ook de diverse Standaardklasses staan altijd garant voor veel spektakel. Zo wordt er gestreden in de Standaardklasse 1400cc, 1600cc en 2000cc met enorm grote deelnemersvelden. In de diverse manches zullen de coureurs moeten knokken om een felbegeerde startplek in de finale te veroveren, waarin de twintig beste coureurs gaan uitmaken wie deze crossdag op zijn naam gaat zetten. In de Toerwagenklasse zijn op en top getunede bolides terug te vinden, waardoor hoge snelheden en spannende gevechten gegarandeerd zijn. Bij de Bangerstox en Rodeoklasse is onderling contact tussen de auto’s toegestaan. Er zal in beide klasses een enorm groot deelnemersveld aan de start verschijnen. 

De races starten om 11.30 uur in autosportstadion De Polderputten in Ter Apel. Alle klasses zullen twee manches strijden, waarna voor alle klasses nog een finale zal volgen. Tickets kunnen online in de voorverkoop worden gekocht via www.ovalracing-terapel.nl.