Afbeelding

Drentse week van de veilige sport

Algemeen

REGIO - Sport Drenthe nodigt alle Drentse sportclubs, trainers en coaches uit voor het bijwonen van een inspiratieavond tijdens de Drentse Week van de Veilige Sport. Deze week is van 18 tot en met 21 maart.

In samenwerking met NOC*NSF, provincie Drenthe, de twaalf Drentse gemeenten en STK Drenthe, organiseert Sport Drenthe een reeks inspiratieavonden om een veilige en positieve sportomgeving te bevorderen. Deze avonden vinden plaats op verschillende locaties verspreid over Drenthe: Het Wolderhuus in Zuidwolde (18 maart), MFA De Spil in Tynaarlo (19 maart), EAC De Sperwers in Emmen (20 maart), en Het Valkenhof in Beilen (21 maart) en beginnen om 19.30 uur.

Tijdens de inspiratieavonden gaan de aanwezigen aan de slag met het belang van een welkom gevoel bij de club en de rol van clubcultuur voor sportplezier, sociale veiligheid en een veilige kleedkamer inclusief basisvereisten, ondersteuningsmogelijkheden en het bevorderen van veiligheid en inclusiviteit op en buiten het veld. Daarnaast wordt de aandacht gevestigd op het creëren van een positief sportklimaat, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de rol van trainers en coaches bij het vergroten van sportplezier.

Het doel? Onveilige situaties voorkomen en effectief handelen indien nodig, alsook het verbeteren van de pedagogische en didactische kwaliteit van trainer/coaches om zo het sportplezier te vergroten. Sportclub Drenthe biedt praktische tips, voorbeelden, en mogelijkheden voor verdere begeleiding door onder andere NOC*NSF en SportDrenthe.

Alle bestuursleden, jeugdcoördinatoren, trainers en coaches zijn welkom om deel te nemen aan deze inspiratieavonden. Aan melden kan via Sportclubdrenthe.