Gerrit Kuijers en Bertus Luikens werden door burgemeester Klaassen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (foto: André Dümmer)
Gerrit Kuijers en Bertus Luikens werden door burgemeester Klaassen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (foto: André Dümmer)

Vier inwoners Westerwolde onderscheiden tijdens lintjesregen

Algemeen

SELLINGEN - Vier inwoners van de gemeente Westerwolde zijn vanochtend in het kader van de jaarlijkse lintjesregen verrast met een koninklijke onderscheiding. Allen zijn ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, 

Ina Lammerts-Veerkamp (72) uit Blijham is tussen 2000 en 2003 bestuurslid geweest van Buurtvereniging LutjeMeul’n in haar woonplaats en betrokken geweest bij de organisatie van allerhande activiteiten. In 2014 trad ze opnieuw toe tot het bestuur: dit keer als penningmeester, wat ze nog steeds is. Ina is ook voor het vrouwennetwerk van de Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwen (NVVH) actief geweest. Ze was sinds 1997 lid en nam vanaf 2002 maar liefst 20 jaar lang de leiding en coördinatie van de bridgeafdeling op zich. Inmiddels is ze ook al 20 jaar vrijwilliger en bestuurslid van Bridgeclub Winschoten. Al die activiteiten combineerde ze tussen 2004 en 2009 met haar vrijwilligerswerk bij Hospice Sint Maartenhuis in Winschoten.

De 55-jarige Esther Booker uit Bellingwolde is sinds 2004 secretaris en vrijwilliger bij Kynologenclub Assen. Vanuit die activiteit stuurt ze de afdeling agility aan, is ze instructeur en coördineert ze de lessen. Tussen 2016 en 2022 was ze secretaris van de Pink Working Test, een jaarlijks hondenevenement en benefietwedstrijd om geld op te halen voor het KWF en sinds 2005 is Esther betrokken bij Rasjachthondenvereniging Nova Scotia Duck Tolling Retriever in haar woonplaats, waar ze penningmeester en allerhande werkzaamheden verricht. Ook is ze voorzitter van de overkoepelende jachthondenproevencommissie (JPC-Tollers) en medeorganisator van wedstrijden en andere activiteiten. Bij jachthondenproevencommissie Champions Trophy is ze penningmeester. Ieder jaar wordt er per rasvereniging een wedstrijd georganiseerd voor de beste retrievers: de Champions Trophy. Hiervan is ze mede-organisator.

Bertus Luikens (66) en Gerrit Kuijers (71) uit Ter Apel stonden in 1999 aan de wieg van speeltuinvereniging Koningsvaren in het grensdorp. Nu, 25 jaar later, zijn beide heren nog altijd bij de speeltuin betrokken. Voorzitter Bertus en penningmeester Gerrit houden zich onder andere bezig met het binnenhalen van sponsoren, het innen van de contributie en het werven van bestuursleden en vrijwilligers. Naast hun bestuursfunctie zijn ze ook vrijwilliger, organiseren ze de speeltuindagen, houden ze de speeltuin schoon en onderhouden ze de speeltoestellen. 

Waarnemend burgemeester Leendert Klaassen heeft de lintjes uitgereikt in het gemeentehuis in Sellingen.