Bezoekers van het Hunebedcentrum gaan komend weekend terug in de tijd. (foto: Frank Wiersema)
Bezoekers van het Hunebedcentrum gaan komend weekend terug in de tijd. (foto: Frank Wiersema)

Oerweekend in het Hunebedcentrum

Algemeen

BORGER - Het Hunebedcentrum in Borger staat op zaterdag 23 en zondag 24 juli in het teken van het Oerweekend. 

Bezoekers kunnen beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur zien, horen, ruiken en voelen hoe de mensen in de oertijd leefden, werkten en overleefden in de prehistorie tijdens het Oerweekend. Er worden verhalen verteld, bezoekers kunnen leren hoe ze vuur maken, pijl en boog schieten, zien hoe vuursteen bewerkt wordt en meer. Wie geïnteresseerd is in de prehistorie kan daar komend weekend meer over te weten komen. 

Archeoloog
Nieuw in het Oertijdpark is het opgravingsterrein waar bezoekers kunnen zien hoe een archeoloog werkt en hoe ze van het vinden van een spoor of object een verhaal kunnen maken. Je kunt hier zelf aan de slag om te ervaren hoe is het is om een archeoloog te zijn. Het Oerweekend vindt plaats in het Oertijdpark van het Hunebedcentrum. Daar stappen bezoekers letterlijk de prehistorie binnen door het bezoeken van verschillende prehistorische boerderijen, akkers en bouwwerken.

Tijdens het Oerweekend zijn in en bij de boerderijen oermensen te ontdekken. De entreegelden blijven gelijk: voor de reguliere entreeprijs krijgt de bezoeker dus extra veel oerbeleving.