Bezoekers kijken belangstellend toe hoe er vuur kan worden gemaakt. (foto: Auniek Klijnstra)
Bezoekers kijken belangstellend toe hoe er vuur kan worden gemaakt. (foto: Auniek Klijnstra)

Oerweekend brengt bezoekers terug naar de prehistorie

Algemeen

BORGER - Letterlijk een stap terug doen in het verleden. Dat kon afgelopen weekend tijdens het Oerweekend in het Hunebedcentrum in Borger.

Op de prehistorische erven op het Oertijdpark lieten de oermensen verschillende prehistorische ambachten zien zoals aardewerk bakken, brons gieten of ijzer smeden. Maar bezoekers konden ook zelf op ontdekking door de oertijd door te leren boogschieten of vuur te maken met vuursteen. ,,Het was weer een hartstikke leuk en gezellig evenement’’, zegt Riemke Scharff. ,,We hadden dan ook een record aantal bezoekers en niet alleen mensen uit de buurt, maar ook toeristen van elders en Duitse bezoekers.’’

In het kader van het Verhalenweekend in Drenthe waren er oermensen die verhalen vertelden over de prehistorie en potentiële rampen waarbij de mens werd getest op vindingrijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. Ook heeft het Hunebedcentrum de afgelopen weken meegedaan aan Oktober Kindermaand, waardoor kinderen tot en met 12 jaar en museumkaarthouders het Hunebedcentrum gratis konden bezoeken. Op 21 december wordt weer een lichtjesavond gehouden bij het Hunebedcentrum, in april 2023 is er wederom een Oerweekend.