Alie en Jan Mulder genieten volop van hun leven samen in hun appartement aan het Havenplein. (foto: Auniek Klijnstra)
Alie en Jan Mulder genieten volop van hun leven samen in hun appartement aan het Havenplein. (foto: Auniek Klijnstra)

Jan en Alie Mulder vieren diamanten huwelijk

Algemeen

MUSSELKANAAL - Jan Mulder en Alie Hofma uit Musselkanaal bereiken vandaag een bijzonder huwelijksjubileum: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 84-jarige Jan wordt geboren in 2e Exloërmond, de 81-jarige Alie ziet het levenslicht in Musselkanaal. De twee leren elkaar 65 jaar geleden kennen op de ijsbaan in Musselkanaal en vanaf het eerste moment is het dikke mik. ,,We vonden elkaar meteen leuk’’, zegt Alie. Na vijf jaar verkering trouwen ze op 7 februari 1964 in het gemeentehuis van Stadskanaal. 

Omdat Jan op dat moment werkzaam is als landarbeider bij een boer in zijn geboorteplaats gaan ze in een huisje op het erf van de boer wonen. Na een jaar of zes verkassen ze naar Musselkanaal, waar Jan aan de slag gaat bij koekjesfabriek Branbergen. Hij wordt echter al op vrij jonge leeftijd afgekeurd. Ook Alie werkt enkele jaren bij Branbergen, tot ze trouwt met Jan. Later, als de kinderen groter zijn, pakt Alie haar werkzame leven weer op en gaat ze aan de slag in de thuiszorg. Samen krijgt het echtpaar twee kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en één achterkleinkind. Het gezin woont nog een paar jaar in Stadskanaal, maar gaat al snel weer terug naar Musselkanaal. Sinds twee jaar wonen Jan en Alie in een appartement aan het Havenplein, met uitzicht op het water. 

De twee zijn geen stilzitters. ,,We zijn beiden nog redelijk gezond. Jan fietst nog elke dag, ik doe dat minder tegenwoordig. Maar ik ga elke week sjoelen en daarnaast mag ik graag puzzelen. Jan gaat bovendien elke maandag en donderdag naar de jeu-de-boules. Verder hebben we in het verleden veel gekampeerd: samen met de kinderen en de caravan erop uit. Ook hebben we vroeger beiden bij de drumband van Amicitia gespeeld, maar tegenwoordig doen we het wat rustiger aan. We hebben het nog steeds leuk samen en daar gaat het uiteindelijk om.’’  

Het huwelijksjubileum wordt in huiselijke kring gevierd met familie en buren. Het echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van wethouder Egbert Hofstra, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.