Tijdens het Oerweekend wordt onder meer gedemonstreerd hoe vroeger vuur gemaakt werd.
Tijdens het Oerweekend wordt onder meer gedemonstreerd hoe vroeger vuur gemaakt werd.

Terug in de tijd tijdens het Oerweekend

Algemeen

BORGER - Op het terrein van het Hunebedcentrum in Borger zijn op zaterdag 15 en zondag 16 juli overal oermensen te vinden en komen de steentijd, ijzertijd en bronstijd komen tot leven. 

Bezoekers kunnen tijdens het Oerweekend zien, horen, ruiken en voelen hoe de mensen in de oertijd leefden, werkten en overleefden in de prehistorie. Er worden verhalen verteld, mensen kunnen leren hoe ze vuur maken, hun eigen dromenvanger maken, een oertekening maken, muziek maken op stenen, zien hoe vuursteen bewerkt wordt en meer. 

Op het opgravingsterrein in het Oertijdpark kan men zien hoe een archeoloog werkt en hoe van het vinden van een spoor of object een verhaal gemaakt kan worden. Bezoekers kunnen zelf aan de slag om te ervaren hoe is het is om een archeoloog te zijn. Het Oerweekend vindt plaats in het Oertijdpark van het Hunebedcentrum. Daar stappen bezoekers letterlijk de prehistorie binnen door het bezoeken van verschillende prehistorische boerderijen, akkers en bouwwerken. Tijdens het Oerweekend zijn in en bij de boerderijen oermensen te ontdekken.